ID: 51385
Omschrijving
PIRI PIRI &SARDIENTJES, DE SMAAK VAN PORTUGAL, AUTEUR TESSA KIROS, NIEUWSTAAT.
ISBN 9789058978813.
NEDERLANDS.
HARDCOVER.
254 PAGINA\'S.
JUNI 2008.
COMPLEET MET LEESLINT.
BOEK IS NIEUW NIET MEER LEVERBAAR.
BOEK IS 100% NIEUWSTAAT, ZONDER VLEKKEN, INSCHRIJVINGEN OF ANDERE BESCHADIGINGEN AAN RUG OF HOEKJES.
PRIJS €35,00
VERZENDKOSTEN VOLGENS TARIEF POST.NL MET CODE (PAKKETPOST)
Volgens Tessa Kiros is niets zo kenmerkend voor een land als het eten. Het vormt een deel van een grote lappendeken samen met de mensen, de cultuur, de taal en de muziek van het land. Wanneer ze haar gezin meeneemt naar Portugal, raakt ze in de ban van de sereniteit van dit oude Europese land en door traditionele leefwijze van zijn bewoners. Portugal heeft alles waar ze van houdt - markten, de zee, de schitterende oude pousadas - maar alleen al voor de pastéis de nata zou ze erheen gegaan zijn. In Piri piri & sardientjes tovert Tessa een borduurwerk van recepten met laurierblaadjes, bacalhau en piri piri.
De auteur is, opgegroeid met een Grieks-Cypriotische vader en een Finse moeder in Zuid-Afrika en nu met haar Italiaanse echtgenoot wonend in Toscane, tamelijk internationaal georienteerd. Dit nieuwe kookboek is het resultaat van een rondreis door Portugal en naar San Miquel, het grootste eiland van de Azoren. Portugals koloniale verleden heeft die keuken heel sterk beinvloed, zeker wat het gebruik van specerijen betreft; met weinig ingredienten zoals bacalhau, inktvis, chourico-worst, vlees, vis en groente zijn wel heel veel variaties mogelijk. Dit aantrekkelijk uitgegeven boek begint met wat korte informatie over ingredienten, basisrecepten voor o.a. piri piri, paprikapuree enz. en dan heerlijke recepten voor brood en belegdebroodjes, gevolgd door amusehapjes, soepen en voorgerechten, hoofd- en bijgerechten en desserts. Mooi uitgegeven boek, teksten en bladversieringen in blauw, paginagrote gerechtfoto\'s in kleur en mooie landschapsfoto\'s. De hoofdstukken worden ingeleid met vakantieherinneringen, ook onder de recepten soms een \'handgeschreven\' impressie. Met register.
ISBN 9789058978813.
NEDERLANDS.
HARDCOVER.
254 PAGINA\'S.
JUNI 2008.
COMPLEET MET LEESLINT.
BOEK IS NIEUW NIET MEER LEVERBAAR.
BOEK IS 100% NIEUWSTAAT, ZONDER VLEKKEN, INSCHRIJVINGEN OF ANDERE BESCHADIGINGEN AAN RUG OF HOEKJES.
PRIJS €35,00
VERZENDKOSTEN VOLGENS TARIEF POST.NL MET CODE (PAKKETPOST)
Volgens Tessa Kiros is niets zo kenmerkend voor een land als het eten. Het vormt een deel van een grote lappendeken samen met de mensen, de cultuur, de taal en de muziek van het land. Wanneer ze haar gezin meeneemt naar Portugal, raakt ze in de ban van de sereniteit van dit oude Europese land en door traditionele leefwijze van zijn bewoners. Portugal heeft alles waar ze van houdt - markten, de zee, de schitterende oude pousadas - maar alleen al voor de pastéis de nata zou ze erheen gegaan zijn. In Piri piri & sardientjes tovert Tessa een borduurwerk van recepten met laurierblaadjes, bacalhau en piri piri.
De auteur is, opgegroeid met een Grieks-Cypriotische vader en een Finse moeder in Zuid-Afrika en nu met haar Italiaanse echtgenoot wonend in Toscane, tamelijk internationaal georienteerd. Dit nieuwe kookboek is het resultaat van een rondreis door Portugal en naar San Miquel, het grootste eiland van de Azoren. Portugals koloniale verleden heeft die keuken heel sterk beinvloed, zeker wat het gebruik van specerijen betreft; met weinig ingredienten zoals bacalhau, inktvis, chourico-worst, vlees, vis en groente zijn wel heel veel variaties mogelijk. Dit aantrekkelijk uitgegeven boek begint met wat korte informatie over ingredienten, basisrecepten voor o.a. piri piri, paprikapuree enz. en dan heerlijke recepten voor brood en belegdebroodjes, gevolgd door amusehapjes, soepen en voorgerechten, hoofd- en bijgerechten en desserts. Mooi uitgegeven boek, teksten en bladversieringen in blauw, paginagrote gerechtfoto\'s in kleur en mooie landschapsfoto\'s. De hoofdstukken worden ingeleid met vakantieherinneringen, ook onder de recepten soms een \'handgeschreven\' impressie. Met register.